Limba română, întrebare adresată de bojinov897, 8 ani în urmă

Redactează în zece rânduri o legendă despre floarea ta preferată​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de voinitchicristinalic
2

                                     Legenda trandafirului

 

     A fost odata o printesa asa de frumoasa, incat atunci cand iesea in gradina palatului soarele isi indrepta mereu razele spre chipul ei.

     Mama ei era plecata, si de acolo din cer o veghea in fiecare zi. Fata era asa de trista, incat nici cantecelul pasarilor, nici parfumul florilor nu o alinau. Doar soarele o facea sa zambeasca. Fie vara, fie iarna, el mangaia in fiecare zi, cu blandetea lui pamantul.

     Dar intr-o zi, din padurea de la marginea orasului in care domnea printesa, a iesit o vrajitoare atat de urata, incat atunici cand pasea pe pamant florile ofileau, iar cand se uita le soare, acesta apunea de graba. Afland  povestea Trandafiritei, caci asa o chema pe printesa, nu si-a mai luat ochii de la soare. Fata era din ce in ce mai trista, inacat intr-o zi spuse.

  - Mi-as dori sa fiu doar o floare pe care nimeni sa nu o poate atinge. Sa fie inspai mantatoare, dar in acelasi timp gingasa. Sa aiba culoarea sangelui ca cel varsat in razboaielor de pana acum, culoarea soarelui gingas ce m-a inveselit zi de zi si culoarea puritatii, adica alb. Sa aibe parfumul florilor si sa aduca fericire precum aduce cantecul pasarilor.

     O zana i-a auzit de departe dorinta si i-a indeplinit-o.

     De atunici a aparut TRANDAFIRUL. Fioros pe dinafara, dar gingas pe dinauntru.

      Scuze ca nu am scris cu diacritice. Sper ca te-am ajutat!


voinitchicristinalic: îți mulțumesc
bojinov897: cpl
Răspuns de bogdanionutdavid123
2

Explicație:

Redactează în zece rânduri o legendă despre floarea ta preferată

Sper că te-am ajutat

Anexe:
Alte întrebări interesante