Limba română, întrebare adresată de 12332112312, 9 ani în urmă

Redacteaza o compune descriptiva de 8-10 randuri cu tilul tablou de toamna si sa contina 4 figuri de stil Dau coronita help me please !@

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rusralucaandreea
3
Afara au inceput sa cada frunzele si sa formeze intregi covoare multicolore pe lunca deja ruginie. Norii isi arata fetele mohorate catre noi. Pasarile, animalele si toate celelalte vietuitoare se ascund de vremea care a venit peste ele. Vantul sufla nemilos in codru. Toate aceste schimbari ne arata cat de repede a venit toamna anul asta.

12332112312: coronita
Răspuns de galbeazadeseneaza
2
Anul  trecut venise toamna cu o zi mai devreme , si nu in prima zi din prima luna septembrie  . Toamna era rece de aceea nu imi placea . Anotimpu imi amintea de sufletul hain pe care il avea ruda vitrega a Albei -Ca-Zapada .Frunzele ruginii se desprindeau din pomi si erau purtate de vant care le desprindea desi nu avea intensitate mare. Vantul cand purta frunzele prin toata regiunea, parea a fi plictisit deoarece nu avea alta preocupare. Norii  erau negri ca balaurii din basme si soarele mult dorit era  tinut captiv de catre norii negrii . Cerul varsa precipitatii reci ca gheata iar vremea se mentine instabila . Eu priveam acestea si imi imaginam stand langa caloriferul care dejaja caldura .

galbeazadeseneaza: toamna venise cat ai clipi, soarele mult iubit de flori se ascunde dupa nori care au umplut cerul incat par a fi patul pe care soarele s-ar odihni .Vantul creste in intensitate .Greierii se ascund sa nu fie afectati de vremea rea . Pasarile calatoare isi iau zborul spre state calde . Norii erau negrii ca balaurii din basme si oricine vede acest peisaj tomnatic, stie ca se apropie o furtuna .Eu vedeam si imi imaginam acestea, in timp ce pictam .
galbeazadeseneaza: ca sa fie mai buna decat prima compunere .succes mult iti doresc
12332112312: Scuze dar nu trebuie sa folosim personaje,pana la urma este un tablou dar mersi ca ai incercat !
galbeazadeseneaza: nu te supara , nu in caietul de teme , dar pe ciorna poti s-o scrii si poate te inspira , poate va fi cumva si candva de folos.
Alte întrebări interesante