Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

redactează o compunere cu tema :Jocul -un mijloc important de cunoaștere a lumii.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ariadnaxxxx
5

Jocurile sunt primele activități ale oricărui copil.

Jocul este un mijloc foarte important de dezvoltare fizica si psihica a copilului, devenind pe parcurs o forma de activitate tot mai complexa.

La copii si, in special la cei foarte mici, rolul jocului este esential in detrimentul altor activitati , iar orice impunere din exterior in sensul suspendarii jocului genereaza rezistenta si neplacere.

Copiii se implica afectiv in joc, astfel ca, reusitele sunt mereu insotite de manifestari de bucurie, in timp ce esecurile pot produce suferinte veritabile.

Copiii se implica afectiv in joc, astfel ca, reusitele sunt mereu insotite de manifestari de bucurie, in timp ce esecurile pot produce suferinte veritabile.Prin joc copiii isi satisfac dorinta fireasca de manifestare si independenta.

Jocul nu constituie pentru copil o simpla distractie. Jucandu-se, cunoaste si descopera lumea si viata intr-o forma accesibila si atractiva pentru el.

Pe masura ce inainteaza in varsta si se dezvolta, continutul jocurilor se extinde cuprinzand si relatiile sociale dintre oameni.

Alte întrebări interesante