Limba română, întrebare adresată de bcostel503, 7 ani în urmă

Redactează o compunere cu titlul: Dansul fulgilor de nea . In care sa folosiți urmatoarele figuri de stil: Enumerația , Repetiția , Epitetul, Comparația.. va rog dau coroană!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andrei101063637
1

Dansul fulgilor de nea

Într-o zi de iarnă, când zăpada încă îmbrăca pământul într-un mantou alb, fulgii de nea își începeau dansul. Un dans delicat, în care fiecare pas era o sărutare ușoară a pământului.

Fulgii de nea, atât de diferiți unii de alții, își luau zborul în văzduh, încrețindu-și frunzele în mișcări ciudate, într-o enumerație fără sfârșit. Unii erau mici și rotunzi, precum perlele, în vreme ce alții erau mari și oțeliți, ca niște diamante.

Repetiția mișcărilor lor în aer era hipnotizantă, în timp ce pătrundeau în pieptul meu, umplându-mi sufletul cu o bucurie copilărească.

Ochii mei se opreau asupra unui fulg mai special, unul care strălucea ca un epitet de argint. Îl priveam fascinat, comparându-l cu un ghem de păpădie înflorit.

Apoi, dintr-o dată, fulgii încetau dansul lor, lăsând pământul într-o tăcere imaculată. Însă în inima mea, dansul fulgilor de nea rămânea viu, umplându-mi sufletul de bucurie și pace.

Spor!


bcostel503: MULȚUMESC
Răspuns de ownerjoiner2
1

Nu o sa iti dau compunere caci e weekend si na poti si singur/a sa o faci, dar iti dau exemple la:

1)Enumeratie: enumeri chestii (mere, pere, nuci si alune spre exemplu)

2)Repetitia: repeti o idee ca sa o evidentiezi (Fulgii albi cristalini cadeau gratios, fulgii albi cei de neuitat, fulgii fulgilor)

3) Comparatia: compari pur si simplu (Fulgii albi ca luna de pe cer)

4) Epitetul: Arata insusirea unui obiect (Soarele argintiu, Fulgii stravechi)

Alte întrebări interesante