Limba română, întrebare adresată de ydndjdnnddnnd, 8 ani în urmă

Redactează o compunere cu titlul ,,O aventură pe râu".​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea412716
6

Răspuns:

O aventura pe rau

Era o dimineata minunata de Mai. Bunicul si cu mine mergeam la pescuit.

Razele soarelui abia luminau campul inverzit strabatut de un rau rapid de munte. Ma simteam improspatat/a de lumea verde din juru meu.

Cand a ajuns la locul potrivit, ascuns in spatele unor copaci inati si stufosi bunicul mi-a spus sa fac linite ca sa nu sperii pestii. Ne-am asezat linistiti si am inceput sa pescuim.

Deodata am simtit ca in carligul unditei mele s-a prins ceva. Era un peste mare caci abia mai buteam sa trag. Se zbatea ca de moarte. Bunicul s-a aruncat dupa el ca nu cumva sa-mi scape din undita.

Pestele nu se dadea batut. A tras atat de tare incat mi-am pierdut echilibrul si am scapat undita. Undita mea a plutit un timp apoi s-a prins de o salcie cu pestele prins inca in ea. Am inotat impreuna cu bunicul si am prins-o. Era intradevar un peste mare.

Cand am ajuns la mal se facuse prea tarziu ca sa mai putem prinde ceva asa ca ne-am intors acasa cu trofeul meu. Totusi cred ca nu as fi fost mai fericit/a de atat chiar daca as fi prins zece pesti in acea zi. Mi-am dat seama ca nu voiam sa ii fac rau pestelui asa ca l-am pus in iazul din spatele casei, ca sa-mi aminteasca de aventura mea cu bunicul pe rau.

Sper ca te-am ajutat! Dai coroana?

Explicație:

Alte întrebări interesante