Limba română, întrebare adresată de pavelgeta77, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere cu titlul "visul

Anexe:

Rodi11: nu se vede tot in poza
Rodi11: Ti-am facut dincolo una super dar s-a sters întrebarea nu inteleg de ce pe cand sa postez a dispărut
Rodi11: :(((
Rodi11: de stiam dădeam copt sa o pun aici
Rodi11: copy*
Rodi11: Gata , am facut alta asemănătoare. ☺ Sper sa o vezi dimineața. ☺

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
65
Visul

E miezul zilei, George stătea pe covor asamblad fericit o rachetă cu care voia sa meargă in Cosmos. Era un băiat foarte deștept, el făcea o rachetă speciala cu un motoras primit de la bunicul lui , o făcea dintr-un carton mai tare si dupa doua ore de muncă , George aproape ca termină racheta, mai avea sa o deseneze si a desenat pe ea trei stele când dintr-o dată adormi si el era in racheta lui specială lansată chiar din camera lui spre cer.
Trecu de nori , trecu de Lună, trecu de Marte si de toate planetele pe care le cunostea el când acum se gândea ca poate s-a pierdut dar isi făcu curaj si merse mai departe când in depărtare văzu o stea specială si zbură spre ea.Cand s-a apropiat de ea o văzu ca era o planetă în multe culori si foarte frumoasa. Era extrem de fericit ca a gasit-o si ateriză pe ea. Îi era un pic frica dar isi puse pandantivul lui norocos, o mica rachetă primită de la bunicul, in buzunarul de la costumul lui de astronaut.
Isi lua inima in dinți si coborâ pe solul planetei. Acolo solul avea portiuni colorate in forme geometrice. Acum era pe un cerc galben, apoi făcu un salt mare pe un triunghi rosu, apoi pe un pătrat verde, apoi pe un romb violet cand dintr-o data auzi vocea mamei lui ca il striga pe nume. Se uită in dreapta, se uita in stânga, se uita in sus , dar nu o vede nicăieri desi vocea ei se auzea atât de clar pana când auzi sunetul une clanțe de usa si o usa deschizandu-se si chipul mamei se zărea acum in mijlocul atâtor culori. Mama ii zâmbi si deschizând mai bine ochii ,visul lui se spulberase si isi dădu seama ca nu a fost decat un vis. Se ridica si mama ii ceru sa vina la masa in bucătărie, merse cu ea si ii povesti tot visul ,iar mama lui îl sărută pe frunte.
Isi promise ca va învăța foarte bine la scoala ca sa poată sa isi îndeplinească acest vis de a ajunge un astronaut care explorează Universul.
Alte întrebări interesante