Limba română, întrebare adresată de alexandrasovailaandr, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 10-12 rânduri de caiet studențesc în care personajul principal este împăratul Responsabilitate.În compunere vei avea în vedere următoarele aspecte:
•să prezinți trei calități ale împăratului Responsabilitate pentru care a fost ales ca împărat
•să alegi un titlu potrivit

AJUTOR!!COMPUNEREA PÂNA LA MAXIM 12:00!!!!VĂ ROG!!CÂT DE BUNĂ PUTEȚI!!DAU COROANĂ CELUI MAI BUN RĂSPUNS!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
2

Răspuns:

CATEVA IDEI...

Imparatul Intelept

Imparatul Responsabilitate domnea peste șapte mări și șapte țări, peste șapte  munți și văi și peste o frumoasă împărăție.

El era un împărat înțelept și curajos, care își  câștigase respectul poporului său, căci era un judecător drept, apropiat de oameni și care se  îngrijea de binele lor.

Imparatul le demonstrase supusilor sai  ca pentru a fi ales trebuie să lase de-o parte mândria sau ambiția de a dovedi că este cel mai bun  și să se înconjoare de oameni înțelepți care să îl sprijine când trebuie să ia decizii.

Nu doar de  știință de carte și de vitejie trebuie să se foloseasca în viață, ci trebuie să știe să  aleaga si minți  luminate care să ii arate cel mai bun drum.

Imparatul mereu ii invata pe cei mai tineri ca trebuie să învete să isi asume  responsabilitatea generată de faptele proprii.  Dacă fiecare dintre ei ar începe să devina mai responsabili chiar şi în cele mai mici aspecte ale vieţii , ar creşte astfel nivelul de responsabilitate al celor din jur, si impreuna ar  deveni mărturisitori şi începători ai binelui.

Explicație:

Alte întrebări interesante