Limba română, întrebare adresată de qwerty, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri care sa contina o descriere a unei zile de vara al carei inceput sa fie:,,Vanturile ridica din apele secate legiuni de vietati microscopice''.


Ramo19: Vânturile ridică din apele secate legiuni de vietăți microscopice.În același timp soarele mângâie cu ardoare pământul moale ,oferind o nouă strălucire intregului peisaj.Puterea sa crește pe zi ce trece ,căci noaptea devine din ce in ce mai scurtă ,iar acesta domină intregul ținut prin razele sale aurii .Păsările își transpun fericirea prin cântece magice care răsună în urechile celor ce ascultă . Animalele se bucură de căldură și se odihnesc sub umbra unui nuc bătrân .
Ramo19: De asemenea,oamenii intr-o zi de vară înfloresc asemenea unei flori cu petale colorate. Aceștia își deschid inima către noi pasiuni ,către noi aventuri ,care să îi poarte pe culmile fericirii. E vară ,iar astfel se coloreaza o nouă cale ,către perfecțiune si armonie absolută.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Laucretu
8
Vânturile ridică din apele secate legiuni de vietăţi microscopice!
Aceasta este o introducere în anotimpul care-l aşteaptă toţi... vara! Să vorbim puţin despre ea! Să începem cu vremea.... ei bine, faţă de Iarnă ea creşte foarte mult, de la -20 (iarna) la +40 grade vara! Apoi, copiii vor umbla în haine foarte subţiri, iar vântul va adia prin părul lor! Părinţii sunt foarte bucuroşi faţă de iarnă deoarece nu se mai chinuiesc să dea zăpada din faţa casei, sau în spatele curţii (dacă acesta locuieşte la ţară), stau relaxaţi. Având în vedere că este Vară, toţi copiii au vacanţă. Se duc la mare sau la munte şi-şi petrec vacanţa... alţii preferă să stea împreună cu prietenii, fiecare are gustul său. 
Ca o încheiere aş vrea să vă spun tuturor... Vara este cel mai frumos anotimp, plin de splendoare faţă de celelalte!!!!

Utilizator anonim: vremea ,,nu creste ,, eventual temperatura creste,vremea se schimbă; si mie imi place vara dar si exprimarea cat de cat corectă in limba română
Laucretu: A fost o mică greşeală, nu tot! Din cauza că mă grăbeam....
Alte întrebări interesante