Limba română, întrebare adresată de Dniel, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 10-15 randuri cu titlul o zi caniculara in care sa folosesti doua cuvinte care contin diftongi,doua care sa contina triftongi si doua care sa contina hiaturi. va rog. cat se poate de repede!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EdyX2004
2
                                       Canicula

          Este vara. Afara este o canicula cum nu s-a mai vazut vreodata. Alin sta in casa la ventilator si se bucura de racoarea pe care i-o daruieste acesta . Deoadat se intrrupr curentul si el se sperie ca nu va avea ce sa faca restul zilei intr-o zi cu canicula. El asteapta si asteapta si asteapta si tot asteapta cu speranta ca se va da lumina inapoi dar s-a inselat. El isi doreste sa iasa afara dar nu poate din cauza caldurii ,atunci ii venii o idee. Ce ar fi daca ssar duce la prietenul sau sa il cheme pentru a intra in casa.
         Dupa cateva minute se incalzeste si in casa . termometrul arata 30 grade celsius si ventilatorul nu mergea . Ce sa se faca el oare? Atunci ii vine o idee , daca ar putea sa isi creeze el un mini ventilator pe baterii? A vazut pe internet si stie cum plus ca are niste abtipilduri cu o tigroaica si o loaica penru a il infrumuseta.
         Dupa ce si-l construieste sata relaxat toata ziua fara nici-un incident neasteptat.  

diftongi:constuieste, toata, ziua
triftongi:leoaica ,tigroaica
hiat     :neasteptat ,vreodata

                                                                          SUCCES

Alte întrebări interesante