Limba română, întrebare adresată de criss188, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri despre un fulg care a pornit intr-o calatorie aventuroasa spre pamant.-sa prezinti situazia initiala
-sa descri lumea din nori a fulgului
-sa folosesti minim trei imagini vizuale si o imagine auditiva 
-sa tii cont ca motivul care a declansat actiunea este curiozitatea fulgului de a vedea ce se intampla pe pamant
-sa respecti succesiunea evenimentelor
-sa ai un continut adecvat
-sa respecti limitele de spatiu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nipo
2
Era dimineață devreme. Mama-fulg și-a trezit copilașii pentru gimnastica de înviorare. Acolo în nori nu există terenuri de sport, iar fulgii sunt împrăștiați pe căpițe de vată albă. Fulgul Francisc a rămas în pat, iar Mama-fulg nu l-a observat fiindcă era camuflat perfect de așternutul alb. În timp ce alți fulgi se speteau să facă genuflexiuni, el privea cu nesaț pe geamul din pardosea. 
O lume colorată i s-a deschis în fața ochilor: acoperișuri roșii, furnici care alergau de zor, mașini care se perindau grăbit pe autostradă și verdele aprins al pădurii. ” Aș vrea să o explorez!” 
Mama-fulg a șuierat puternic și întregul nor s-a cutremurat.
„Fulgilor, ați fost bine pregătiți, acum descindem spre Pământ!” Pardoseala albă s-a prăbușit, iar fulgul cu ochii încă nedeschiși a fost luat în brațe de vântul aprig, Tatăl-crivăț, spre pământul brun. Era ușor și căderea era lină, dar tatăl său îi dădea câte un ghiont de îmbărbătare și pământul se apropia tot mai repede...
Erau mulți copii. Era pauza. Fulgul a aterizat pe mâna unei fetițe, care citea o carte de povești: „Vai, ce fulg frumos!...”
Alte întrebări interesante