Limba română, întrebare adresată de JustKidding, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa descrii o activitate de voluntariat la care ai participat sau despre care ai auzit.

ma puteti ajuta, va rog mult? 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de barnaudenisa
43
Voluntariatul e o activitate pe care o fac oamenii pentru o cauză specială. Aceasta cere mai multe sacrificii: timp liber, resurse financiare sau materiale. Totuşi, în aceste activităţi pe care voluntariatul le presupune, trebuie să ştim să lucrăm în echipă, în folosul celorlalţi.Ne numim voluntari atunci când facem diferite lucruri în folosul altora, fără să aşteptăm o recompensă în schimb. Deşi nu este o munca uşoară şi eşti nevoit să te dăruieşti trup, minte şi suflet, există speranţa că la final va fi o răsplată sub forma unui simplu mulţumesc. Uneori se întâmplă să nu vedem rodul muncii pe care am depus-o, dar alteori lăsăm în urmă suflete schimbate, pentru simplul fapt că am binevoit să ajutăm un om în necaz.Un exemplu care întruchipează voluntariatul este prietena mea. Ea a dorit să ajute şcoala la care învăţăm şi s-a oferit să strângă în timpul ei liber deşeurile din curtea acestei instituţii.Ţinând cont de cele pe care le-am spus până acum, cred că voluntarul este o persoană care are un suflet nobil pentru că acceptă să lucreze în diferite contexte cu scopul de a face o faptă bună. 
Sper sa te ajute!!!

JustKidding: multumesc :)
barnaudenisa: Nu ai pentru ce sper sa te ajute
barnaudenisa: http://blogunteer.ro/2013/03/voluntariatul-in-ochii-unor-elevi-de-10-ani/ sau intra aici :-D
Răspuns de leemaria16
36
Eu cu mama mea suntem voluntare la campania Salvați Copii.Ea m-a dus acolo de mică,dar desigur eu eram plictisită și nu prea îmi plăcea.Mama mi-a explicat că dacă cumva eram în locul acelor copii orfani și săraci,mi-aș fi dorit ajutor!Atunci am înțeles că trebuie să ajut campania.Când am ajuns acolo erau pereții frumos colorați,cu peisaje din povești,toate obiectele erau minunate!Dar ceva strica peisajul:tristețea de pe chipul copiilor...Când i-am văzut triști și posomorâți am fugit afară în hohote de lacrimi.Imediat mi-am dat seama cât de norocoasă sunt că am o familie și prieteni care mă iubesc.Am intrat înapoi în clădire și am făcut cunoștință cu fiecare copil în parte,devenind prieteni...Imediat am început să-mi chem colegii de clasă și prietenii,bineînțeles și rudele și ei au venit cu zâmbetul la gură să îi distreze pe acei copii.

JustKidding: multumesc :)
Alte întrebări interesante