Limba română, întrebare adresată de Euu2000, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa descrii un obicei prilejuit de o sarbatoare populara.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TediB
21
Craciunul

In Republica Moldova,toate sarbatorile au o mare importanta, insa cel mai mult,moldovenilor le place sa sarbatoreasca Craciunul.
Craciunul reprezinta Nasterea Domnului.Cu prilejul acestei sarbatori,toti copii merg cu colinda in sat,si cin orase,ca sa vesteasca nasterea Mintuitorului.
Oamenii se saluta intre ei cu "Sa-ti fie de bine cu Nasterea Domnului",aceste fiind un salut in loc de 'Buna ziua' si avind o mare simbolistica.
Gospodinele impreuna cu fiicele sau rudele apropiate,pregatesc masa de Craciun gatind fel de fel de bucate,de pe masa nelipsind traditionalele recituri si sarmalele.
In fiecare casa,este prezent bradul care este impodobit cu diverse decoratiuni,formate din jucarii,ghirleande si fulgusori.Pe la casele oamenilor sunt prezente frumos amenajate si luminitele multicolore,care arata ca persoanele respective sarbatoresc cu drag aceasta sarbatoare.
In seara de Craciun,copii obisnuiesc sa primeasca cadouri,asta dupa ce ii scriu Mosului scrisori in care isi expun dorintele.
Pina la urma,pot afirma ca Craciunul ,pe linga faptul ca este o sarbatoare sfinta,este si sarbatoarea mea preferata!

[Compunerea nu este plagiata in nici un fel. Autorul sunt eu]

Răspuns de Adda1111111111
8
BRADUL
BRADUL este un pom de munte de culoare verde care de CRACIUN este in gospodăria fiecaruia:


BRADUL
Mihai este un copil sărac,traieste intr-o casă dărăpănate dar BRADUL de crăciun,cozonacul,toate bunatatile .Ei,după cum se vede sunt credincioși!
Cadourile de sub BRAD nu sunt de mare valoare dar Mihai si fratii lui l-e prețuiesc.
BRADUL ESTE MAGIC!

Adda1111111111: Sper ca ti-am fost de folos!?
Alte întrebări interesante