Limba română, întrebare adresată de stefantaran2009, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri, in care sa folosesti cuvintele cheie de mai jos. Da un titlu sugestiv acestei compuneri. Utilizeaza cuvintele cheie: bunica, poveste, imparat. REPEDE VA ROGGGG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emily522
2

buna ✨

Răspuns:

Vara la bunica

Este vara sunt la bunica in vacanță și bucur fiu langa ea .Îmi face felurite bucate gustoase ,și se bucură și ea de sosirea mea la ea .Bunica in fiecare seara îmi zice cate o poveste .Iar de data asta mi-a povestit despre

Împăratul înțelept

mi-a povestit odată sa propus un ordin cine va aduce o pasare de aur ,o frunza albastră și toate stelele de pe cer i se va da drept recompensă jumătate din averea lui ,și căsătoria cu fiica lui .

A venit 3 oameni

  1. a adus o frunza simpla spunând e imposibil o frunza albastră ,pasarea de aur a zis nu a putut prinde ,iar stelele de pe cer nu a reușit .
  2. al doilea om a vopsit o frunza in albastru ,a adus un papagal galben ,iar despre stele zicea nu a putut cum sa le aducă .

Explicație:

iar al treilea om mai șmecher și mai deștept a căpătat încrederea îîmpăratului el spunând că a fost sincer ce ai zis că nu a putut aduce frunză albastră deoarece nu a vrut să mintă e vopsirea frunzei , el știa că împăratul Dorea sa vada cine e mai șmecher și care nu minte ,despre Pasărea de aur a zis că nu este pasăre de aur și că este fiica lui o pasăre a înțelepciunii și al pacii iar Cât despre stele ai zis că Stelele sunt ochii fiicei lui ochii frumoși și plini de blândețe în acel moment împăratul a fost uimit cât Cât de curajos era Acel om și cât de deștept era el așa că și a îndeplini promisiune iar fata a fost de acord să se căsătorească cu el ei s-au căsătorit și avura o nuntă frumoasă și făcură și copiii și au trăit fericiți până la adânci bătrânețe .In acel moment mi-am data seama de ce bunica povestiră aceasta poveste că să fiu înțelept și cât de departe duce o o minte șmecheră deșteaptă și sinceră .

mi-a plăcut povestea bunicii

sper că am ajutat ,scuze că așa lunga✨


stefantaran2009: mersi mult!
emily522: cu mare mare drag ✨❤️
Alte întrebări interesante