Limba română, întrebare adresată de Geniul1234, 9 ani în urmă

Redactează o compunere , de 10-15 rânduri, în care sa prezinți o intamplare petrecută la asfințit pe malul unui rău de munte ... :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qq33ww22
42
Intr o zi cand soarele sta sa apuna, o pasare statea scrijelita pe marginea unui rau de munte.Era atat de trista incat nici mancare nu mai manca. Cu cateva zile inainte ,puii ei au fost rapiti de catre o vulpe, iar ea nu a putut sa faca nimic pentru ai salva.Nestiind ce sa faca s_a asezat pe marginea raului gandindu se cum sa-si recupereze puii inapoi.A inceput sa zboare peste rau ,iar din zbor a zarit o vizuina.Pasare cobora sa vada ce este acolo,cand asi arunca privirea ,puii erau in sir unul langa celalalt ,asezati pentru puii vulpei care ii rapise.Pasarea cand vazu ca puii erau decedati ,de suparare si durere ,facu galagie pentru a fi auzita  si dusa la randul ei langa puisorii ei. Vulpea a si inhatat-o fara sa stea pe gand.Sarmana pasare a murit cu gandul la ei ,si-a riscat viata pentru a fi langa ei pentru totdeauna.

qq33ww22: cu placere
Răspuns de roxy20045
20
             ESTE VARA.EU SI FAMILIA MEA AM PLECAT LA MUNTE LA BUNICI.DUPA MASA DE PRANZ  AM HOTARAT SA MERGEM LA UN RAU CARE ERA FOARTE FRUMOS.AM LUAT SI CEVA DE MANCARE,SA FACEM CEVA CA UN PICNIC.
             AM AJUNS.ACOLO ERAU MULTE ANIMALE DRAGUTE.AM PUS COSUL LANGA MASINA CA SA POT SCOATE PATURA,DAR,DIN NEATENTIE,AM LASAT PATURA SI UN CATEL A VENIT SI A FURAT COSUL.CAND AM VAZUT EU SI PARINTII MEI NU AM FOST SUPARATI CACI IUBIM ANIMALELE SI TREBUIE SA MANANCE SI ELE.DAC CE ERA MAI RAU ESTE CA NOUA NE TREBUIA COSUL DAR FIIND APUSUL  NU SE MAI VEDEA BINE SI INCEPUSE SA FIE FRIG PENTRU CA ASA ESTE LA MUNTE.
             NE-AM INTORS ACASA FARA COS DAR NU S-A SUPARAT NIMENI.SI ANIMALELE SUNT NISTE VIETETI

plz daca iti place da-mi coroana
Alte întrebări interesante