Limba română, întrebare adresată de andutzu2005, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa realizezi portretul unei personalități

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KoalaBear
10

Alexandru Ioan Cuza

   

      Alexandru Ioan Cuza a fost si este o personalitate foarte importanta. A participat activ la mișcarea revoluționară de la 1848 din Moldova și la lupta pentru adunarea Principatelor.  

      Unirea din 1859 reprezintă unul din cele mai importante evenimente din istoria României, iar Alexandru Ioan Cuza este considerat ca fiind cel care a pus bazele statului modern. Istoricii sunt de părere că imaginea lui Cuza percepută de marele public este decupată din cărţiile de literatură, însă realitatea istorică este mult mai complexă. 

              Alexandru Ioan Cuza va ramane mereu in istoria romanilor.Este un model pentru noi toti!Trebuie sa fim buni ,intelepti ,drepti si ingaduitori ca el!





andutzu2005: ms mult este super buna
KoalaBear: cu multa placere :)
Răspuns de marcela16
4
Dacă tot se împlinesc o suta de ani de la Marea Unire, am ales ca personalitate pe regele Ferdinand, omul care a contribuit la realizarea Marii Uniri. Un om simplu și modest,foarte religios, sensibil, contrar tuturor aparențelor, un iubitor de oameni și țară, un om loial tarii sale, care a încercat sa conducă într-un mod benefic tara. Regele Ferdinand a fost declarat Unficatorul pentru că a reușit Unirea Basarabiei, a Transilvaniei, a Bucovinei cu Țara .
Alte întrebări interesante