Limba română, întrebare adresată de cristina1999, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa-ti exprimi parerea despre necesitatea vizitarii caselor memoriale si a muzeelor consacrate marilor scriitori romani.
In compunere, trebuie:
- sa-ti exprimi parerea despre necesitatea vizitarii muzeelor si a caselor memoriale;
-sa indici doua motive care te-au determinat/ te pot determina sa vizitezi muzeele si casele memoriale ale marilor scriitori romani;
- sa te inscrii in limitele de spatiu indicate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
180
Adeseori ne intrebam de ce vizitam muzee si case memoriale? Sa fie vorba doar de  curiozitate??  Raspunsul ar fi da, doar ca poate nu ar fi complet. 
Casele memoriale ale scriitorilor pastreaza in general nealterat aerul de epoca in care a trait la un moment dat acel autor.  Prin prezentarea ustensilelor de scris, a locului si modului cum scria respectivul ne putem da seama ca in general nu le era atat de usor a scrie de exemplu cu pana de gasca sau de a face rost de coli de scris... toate acestea aveau un cost relativ ridicat.
 Vizitarea caselor memoriale precum si a muzeelor poate sa aduca in sufletul nostru o mai mare admiratie, un mai mare respect pentru opera caruia i a dat nastere; poate duce chiar la schimbarea de perceptie fata de niste personaje literare sau despre anumite situatii care sunt transpuse pe hartie.
Alte întrebări interesante