Limba română, întrebare adresată de RssRO, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri,in care sa-ti exprimi opinia despre limbajul specific anunturilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
129
O data cu democratia a izbucnit pe piata si reclama la diferite obiecte.Limbajul folosit in cadrul anunturilor este unul de tip informativ care nu deranjeaza cu nimic privirea sau auzul beneficiarului.Acestea au in componenta un limbaj adecvat cu rol informativ despre produs  calitate si pret.Ele au rolul de a atrage cumparatorul si a creste profitul vanzatorului.Astfel de anunturi sunt foarte utile si necesare pentru oamenii unei tari.Intr-un anunt limbajul este scurt ,la obiect se foloseste descrierea ,oferind indicii pentru cel interesat.Unele anunturi mai ales cele de la mica publicitate apar de multe ori cu greseli gramaticale, de exprimare sau nu dau detalii suficiente.Limbajul acestor anunturi difera de la caz la caz.Anuntul de la mica publicitate difera mult de anuntul televizat sau de reclama televizata

Utilizator anonim: cu placere
RssRO: Mersi!
Răspuns de motanudeea
60
      Limbajul specific anunturilor este unul sec, pe subiect, fara prea multe amanunte. Cauza principala este costul, fiind taxati la cuvant. De aceea, cel care posteaza incearca sa puna cat mai putine cuvinte, pentru mai multe detalii te invita la sediul lor sau sa dai un telefon. De cele mai multe ori, din dorinta de a reduce la minim numarul de cavinte apar foarte multe greseli gramaticale. 
      Anunturile pot fi simple sau incadrate intr-un chenar, cu litere mari, sa sara in evidenta. Nici acestea din urma nu dau foarte multe detalii, totul tine de puterea financiara a firmei. 
    Un anunt trebuie formultat tinand cont si de cui ii se adreseaza. Nu poti folosi cuvinte academice daca te adresezi unui simplu muncitor, nu va intelege nimic din acel anunt. Un anunt intr-o limba straina poate fi pus daca doresti ca persoana respectiva sa stie o anumita limba. Asa iti usurezi din prima munca si nu te trezesti cu sute de persoane care s-au prezentat mizand pe noroc.

RssRO: Mersi!
Alte întrebări interesante