Limba română, întrebare adresată de bellieber, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa-ti exprimi opinia despre placerea de a viziona un spectacolde teatru sau de film

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lavinia1994
105
        In eseul meu doresc sa raspund la urmatoarele intrebari : de ce imi place sa merg la teatru? Ce avantaje am daca aleg sa vizionez o piesa de teatru ? 
        Mie imi place sa merg la teatru deoarece in scena ajunge imaginea regizorprului asupra unei opere dramatice. Acesta transforma didascaliile in decor  si are menirea de a ne face sa credem in personajele sale. Dramaturgul are posibilitatea de a aduce in scena formele textului dramatic : monolog , dialog , polilog. A viziona un spectacol de teatru este metoda prin care se da viata, unei opere dramatice. Chiar daca punerea in scena ingradeste , cumva , posibilitatile multiple de interpretare a textului scris , acesta nu-si pierde din insemnatate. Opera dramatica , fie ea comedie sau tragedie ,  ajunge in scena prin personaje si decor , prin sunet , prin mimica, gesturi si prin jocul artistilor. Nu trebuie sa uitam de faptul ca teatrul inseamna conflict . Atunci cand nu exista conflict intre personaje , exista in interiorul lor.
In concluzie mie imi place sa vizionez spectacole de teatru deoarece imi deschid calea spre interpretari  si imi ofera posibilitatea de a observa o alta nuanta a textului dramatic . 

Alte întrebări interesante