Limba română, întrebare adresată de aurica5, 9 ani în urmă


Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa-ti exprimi opinia in legatura cu respectarea regulilor de orice fel

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bunny2202
10
Problemele de etica reprezinta un criteriu care ne diferentiaza de oamenii imorali, astfel ca, traind intr-o societate democratica, tot exista reguli pentru a nu crea un haos pretutindeni. 
Fiecare persoana dezvolta anumite reguli pentru a fi respectate, deoarece la randul lui o sa respecte alte reguli impuse de societate. Civilizatia se tot extinde astfel ca se regasesc numeroase "cartonase" scrise si nescrise cum ar fi: sa nu aruncam gunoaie pe jos, sa nu vorbim urat, sa pastram ordinea randului la o coada si sa nu intram in fata celorlalti, sa nu consumam alcool pana la 18 ani, etc.
De asemenea, putem vorbi si de reguli nescrise,iar acestea se aplica in special cand vine vorba de prietenie: sa fim la bine si la rau langa cel pe care il iubim, sa nu divulgam altor persoane secretele prietenilor, sa nu profitam, ci sa oferim cu drag.
Regulile au o mare importanta in ceea ce priveste dezvoltarea noastra ca individ, iar respectarea acestora este un prilej de a convietui in armonie, cu toate ca replica multor adolescenti este "Regulile sunt facute pentru a fi incalcate." Este de-a dreptul fals, pentru ca, cum faci asa o sa primesti,daca respecti si la randul tau vei fi respectat.
Alte întrebări interesante