Limba română, întrebare adresată de crisu12345, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sati esxprimi opinia in legatura cu rolul descoperililor stintifice in evolutia omeniri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annbleeditout
4
Descoperirile stiintifice in evolutia omenirii vor fii cauza disparitiei acesteia.
In opinia mea, majoritatea descoperirilor stiintifice nu sunt benefice omenirii, ci din contra o vor duce la pierzanie.
In primul rand, desi au fost si descoperiri benefice precum medicamentele si calculatorul, toate acestea in exces vor fii cauza disparitiei oamenilor. Spre exemplu, omul este un animal sociabil, dar din cauza folosirii excesive a calculatorului, acesta devine solitar, se inchide in sine, dezvolta probleme psihologice si ajunge in final la auto-distrugere. Alt exemplu ar fii medicamentele care luate in cantitati mari duc la dependenta si sunt, in majoritatea lor, cancerigene.
In al doilea rand, pe langa descoperirile benefice, au fost si descoperiri care nu au ajutat la nimic umanitatea, dar i-au pus la dispozitie metode de decimare. De pilda, bomba atomica. Nu a ajutat si nici nu va ajuta omenirea in alt fel decat in auto distrugere.
Desi au fost cateva descoperiri care au fost intra-adevar benefice si au ramas astfel de-a lungul timpului, omenirea nu a facut altceva decat sa se aduca pe sine insasi mai aproape de sfarsit odata cu descoperirile facute.

crisu12345: E luata de undeva sau ai scriso tu?
annbleeditout: am scris-o eu
Alte întrebări interesante