Limba română, întrebare adresată de denystar2000, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere de 10-15 randuri sub forma unui articol pentru revista scolii,in care sa relatezi impresiile pe care ti le-a lasat vizitarea unui obiect turistic
multumesc anticipat!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
132
Situat la treizeci de km de Brasov un renumit obiectiv turistic atat in tara cat si peste hotare este Castelul Bran.
Am avut deosebita placere sa-l vizitez impreuna cu colegii de clasa si sa impartasim idei si impresii despre acest colos al istoriei romanesti.Acest castel este situat pe o stanca foarte strategic si pe distanta a patru etaje se intinde un muzeu care adaposteste diverse colectii de arme,mobilier ,ceramica.
De-a lungul timpului acesta a fost imbunatatit cu turnul aflat in partea de sud ,iar pe perioada cat a domnit regina Maria in 1920 s-au facut lucrari de restaurare.
Cel mai mult m-a impresionat istoria acestui castel,Dracula un personaj misterios ,un asa zis vampir care sugea sangele dusmanilor.
Domnitorul Vlad Tepes a fost mereu asociat cu acest personaj cu toate ca el a locuit foarte putin la castel.Initial castelul a fost o cetate care ulterior a fost transformata in castel
Are o arhitectura unica ,bazata mai mult pe constructia din piatra,ziduri inalte,camerele sunt spatioase ,primitoare si frumos decorate cu obiecte din acea perioada.
Castelul Bran reprezinta o comoara atat pentru turismul romanesc cat si pentru istoria scrisa de acesta

Alte întrebări interesante