Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Redactează o compunere de 10 rânduri ( aproximativ 100 de cuvinte), în care să explici raportul dintre realitate și literatura

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pitiandrei
19
    Sunt de parere ca intre realitate si literatura este o stransa legatura , chiar daca altii m-ar contrazice . Literatura este o reflexie a ceea ce se intampla in viata de zi cu zi sau , mai bine zis , a ramura a realitatii .                                      Analizand toate operele literare citite de mine , am realizat ca literatura este uneori apropiata , alteori departata de realitate .                                                    Autorul este cel care face aceasta distinctie . Prin continutul textului , sensul dat cuvintelor , argumentarile folosite , schimbarea sensului cuvintelor ca intr-un joc ametitor , autorul este cel care transforma realitate in opera literara . 
    Daca realitatea este ceea ce se intampla cu adevarat , iar literatura este o redactare a realitatii , atunci , raportul celor doua este egal cu imaginatia sau fictiunea. 
     Acest raport este unic, este cel care nu are nici o legatura cu ceea ce se intampla in realitate , ci cu ceea ce se intampla in ratiune.

Utilizator anonim: ms
pitiandrei: cu placere
Delionesss: Sunt 100 de cuv?
Alte întrebări interesante