Limba română, întrebare adresată de Elena391474, 8 ani în urmă

Redactează o compunere, de 100 - 150 de cuvinte , in care să prezinti o intamplare reală sau imaginară petrecuta in Ajunul Crăciunului. Nu uita să i dai un titlul!
In compunerea ta trebuie:
-să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a faptelor
-precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal,
-să respecti structura specifica tipului de compunere cerut.
-să ai numărul minim de cuvinte precizat .
va rog dau 30 de puncte ​


luluuu2008: Cum ti se pare e ok?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luluuu2008
4
In ajunul craciunului toata lumea e agitata, se fac ultimele pregatiri ,aranjamente pentru Craciun .unii copii ies cu colindatul exact cum am facut si eu .impreuna cu prietenii mei am invatat colindul si am pornit din casa in casa , pentru ca nu eram foarte inaintati in varsta primeam mai multi bani din cauza dragalaseniei. Totusi desi paream niste ingerasi in fata lumii intre noi eram cu totul diferiti , ne alergam ,imbranceam cateodata ne si aruncam cuvinte mai nepotrivite.acum revenind la intamplare, dupa ce am colindat aproape juma’ de sat ne dam seama ca gherghel ,adica cel mai mic si amarat copil din grup lipsea . Ne am panicat si am inceput sa l strigam, dar fara urma .eram tare necajiti si ne gandeam cum sa le spunem parintilor ,din disperare ne lasasem si banii jos , pe zapada. cand am observat ca lipsesc ne am iesit din sarite,asta pe langa faptul ca eram speriati . La un moment dat Gherghel apare din senin si sare pe mine imitand un animal ciudat. Va dati seama ca am ramas masca in cat noaptea aia nici ca am mai scos vreun cuvant.

luluuu2008: Cpl mi am dat tot sufletul apropo pers care povesteste adica naratorul e un baiat
Elena391474: Când p sa apară coroana o sa iti o dau
luluuu2008: Multumesc
Elena391474: Am numărat cuvintele si sunt 180 si ceva , dar oricum îl aproape la fel scad câteva ca doar cred ca doamna mea nu se supara daca sunt câteva in plus
Elena391474: Dar poți sa îmi sugerezi un titlu potrivit?
luluuu2008: Asta e defectu meu imi place sa scriu expresii frumoase si detalii imi pare rau am depasit cu mult
Elena391474: nu contează
luluuu2008: Pai titlu sa vedem sperietura din ajun . Sau poate - camaradul care a disparut (asta cred ca e mai buna ca mi se pare ca titlu treb sa aiba o actiune)
Elena391474: ok
Elena391474: ms
Alte întrebări interesante