Limba română, întrebare adresată de rkerekes627, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 100-150 de cuvinte în care să-ți imaginezi o posibilă continuare a poveștii precizând ce rol au obiectele gasite în cămara interzisă

Subiectul II. DAU COROANA​

Anexe:

rkerekes627: VĂ ROG RAPID
whr: scuze nu stiu )=
rkerekes627: :(
rkerekes627: :((((

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofiajascanu13
0

    Blestemul ascuns
    Cele trei surori şedeau neliniştite în jurul mesei de lemn negru, întrebându-se ce era atât de special la obiectele încuiate atâţia ani în cămară. Puteau fi utile, se gândi Mina, cea mai mică dintre fete, şi atinse fără să se gândească covorul.
    Atunci, acesta li se vârî sub tălpi şi se înălţă în sus, trecând prin acoperiş ca şi când ar fi fost o nălucă şi mai sus, până atinseră cu capetele un nor cenuşiu, jos. Pe el şedea un bătrân cu barbă albă ca laptele şi ochi căprui rotunzi.
    - De ce aţi intrat fără voie în cămara interzisă? mârâi el. De astăzi, sunteţi blestemate să citiţi cartea, şi cu fiecare tresăltare de furie la adresa oricui, cartea va mai căpăta o sută de pagini. Şi încă ceva: va trebui să o citiţi la masă. Cum încercaţi să vă îndepărtaţi, orbiţi şi rămâneţi aşa până când vă catadicsiţi să vă începeţi iarăşi munca.
   Îngrozite, prinţesele simţiră că coboară, până când aterizează lângă masă, cu cartea în faţă, cu ochii înlăcrimaţi şi certându-se. Nu băgau de seamă că, odată cu sentimentele lor negative, aceasta se îngroşa, până când volumul i se triplă.
    Se spune că şi azi sunt tot acolo, căznindu-se să îşi îndrepte greşelile.  

Alte întrebări interesante