Limba română, întrebare adresată de profirstefanda, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 14-25 randuri in care sa-ti exprimi opinia despre senmificatia titlului poeziei Tunetul de Vasile Alexandri!!!repede pls!!!!!!!!!dau coronita!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Semnificatia titlului ' Tunetul ' de Vasile Alexandri     poetul arata trecerea de la anostul tablou de natura la unul ce este dezmortit de amplitudinea tunetului care apare treptat si se dezlantuie intr-un zbucium ce zdruncina intreaga natura.
In primul rand, in prima strofa, tabloul de natura este monoton, construit pe baza unor imagini vizuale simple : ''pe lanul lung'' , ''umbra calatoare'' . Insa, prin imaginea vizuala ''e umbra unor nouri albii, usori, marunti'', poetul aduce in prim-plan primele semne prevestitoare ale tunetului. 
In al doilea rand, ultimele strofe descriu un tablou dinamic, plin de viata, in care intreaga natura este cuprinsa de agitatie. Prin intermediul epitetului ''noua-ntindere'' , tunetul este vazut ca un vestitor al primaverii, ce aduce sentimente de bucurie si entuziasm. Repetitia ''La rasarit  urare! urare la apus!'' arata cum tunetul cuprinde intregul univers prin puterea si sonoritatea sa : ''vesela fanfara/Ce buciuma.....'' . Imaginea vulturilor ageri ce ''se-nalta'' evidentiaza triumful vietii asupra iernii ca simbol al libertatii declansat de aceasta.
In concluzie, poetul nu doreste sa descrie fenomenul in sine, ci impactul tunetului asupra naturii, felul in care o readuce la viata.


profirstefanda: ms mult de tot :****pup
Alte întrebări interesante