Limba română, întrebare adresată de Simi121, 9 ani în urmă

Redactează o compunere de 15-20 de rânduri în care să caracterizezi un personaj preferat din o operă epică studiată. În redactarea compunerii vei avea în vedere:
* precizarea însoțită de exemple a 4 mijloace/procedee de caracterizare a personajului din opera epică aleasă
* numirea a 4 trăsături (fizice și/ sau morale) ale personajului pentru care ai optat
* ilustrarea trăsăturilor, prin referire la întâmplări/ la situatii semnificative sau prin citate comentate
* prezentarea relatiilor dintre personajul ales și celelalte personaje ale operei epice.
URGENT!!! DAU COROANA!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lorenatudor444
67

De asemenea , este si personaj masculin , individual , imaginar creat de autor pentru a ilustra in mod direct,parerea sa despre copii rasfatati, proveniti din familii cu pretentii nejustificate.
Este caracterizat in mod direct de catre narator ca fiind "repetent" si de catre cucoane " lucru mare cat e de destept", "ceva de speriat " si "simtitor". In realitate, Goe este un copil needucat , obrazinuc, nepoliticos , trasaturi ilustrate prin caracterizare indirecta , reiesite din nume, fapte , vorbe , gesturi , relatia cu celelalte personaje.
Numele Goe sugereaza vidul intelectual si moral al personajului. Faptele il prezinta ca fiind neastamparat si needucat : scoate capul pe fereastra si ii zboara palaria , cucoanele trebuinf sa cumpere alt bilet si sa plateasca si o amenda, ramane blocat in toaleta , trage semnalul de alarma.
Gesturile subliniaza lipsa de educatie: bate din picior , cerand sa vina trenul , desi acesta nu avea intarziere , scoate limba la "uratul, urla , deranjandu-i pe ceilalti calatori.
Vorbeste nepoliticos , le face " proaste" pe cucoanr si " urat " pe tanarul bine intentionat care ii atrasese atentia sa nu scoata capul pe fereastra , se poarta fara respect fata de celelalte personaje.
Asadar , prin imbinarea procedeelor de caracterizare directa si indirecta autorul contureaza portretul memorabil al unui copil needucat ,neastamparat , obrazinc.
Este compunerea facuta de mine asa ca nu vei avea probleme la scoala. Sper sa iti fie de folos. Ti-as multumi daca mi-ai da si coroana. Succes la scoala!
Anexe:

lorenatudor444: Prima parte este in poza iar apoi este continuarea. Succes!
Simi121: multumesc
Alte întrebări interesante