Limba română, întrebare adresată de lolo451, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere , de 15 -20 de randuri , in care sa povestesti o intamplare moralizatoare , petrecuta in lumea licuricilorb, al carei sfarsit sa fie secventa : " De atunci ,licuriciul cel mofturos nu si-a mai parasit prietenii la nevoie " . Propune un titlu expresiv

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
1
Prietenul la nevoie se cunoaște

Părea o dimineață de vară ca oricare alta. Licurici Sclipărici se certa cu prietenele sale, două buburuze, care se jucau sub o frunză mare de brusture. Nu trecu prea mult și doi semeni de-ai licuriciului veniră în zbor și le spuseră că puțin mai sus se aud broaștele care par a coborâ exact spre locul unde cei trei prieteni se jucau.
Licurici Sclipărici își iau zborul, spunându-și că, oricum, prietenele sale nu știu să se joace atât de frumos cât știe el. Buburuzele rămaseră nedumerite pe loc. Ca din senin începu o ploaie, iar Sclipărici începu să se gândească la prietenele sale, spunându-și că sub frunza mare de brusture erau în siguranță. Se opriră și ei din zbor sub o frunză de stejar căzută încă de toamna trecută. Ploaia nu mai contenea, iar Sclipărici începu să fie din ce în ce mai îngrijorat la gândul că prietenele sale pot fi în pericol doar pentru că el este atât de mofturos câteodată și că vrea ca toți să se joace așa cum vrea el. Începu să plângă la gândul ca buburuzele puteau fi deja prânzul broaștelor și nu mai zăbovi. Își înti se aripioarele și își luă zborul înapoi spre locul de joacă. Se furișă sub frunză dar, vai! Nici urmă de buburuze, iar apa umplu toată zona în care ei se jucau. Nu știa de când stătea acolo trist, cu piciorușele în apa rece când buburuzele veniră în zbor să-l caute.
Fericit că trăiau și că îl iertară pentru comportamentul lui, LICURICIUL CEL MOFTUROS NU ȘI-A MAI PĂRĂSIT PRIETENII LA NEVOIE.
Alte întrebări interesante