Limba română, întrebare adresată de dj100, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15-20 de randuri in care sa povestesti o intamplare petrecuta in timpul unei calatorii imaginare in lumea florilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meyoung
5
Revedere induiosatoare

Este din nou dimineata, calatoria mea incepe din zori, de cand apare roua pe iarba si pe flori.
Asa cum am vazut la celelalte surori albine, mi-am luat galetusele si am pornit in lumea culorilor si aromelor florale, incercand sa adun cat mai mult polen. Ma aplec incetisor sa nu vars putinul ce am adunat din florile de salcam si dintr-o data, aud pe cineva ca ma stiga. Este un pui de furnica care se pare ca s-a ratacit de mama lui. Imi explica cum ca au plecat sa caute ceva de mancare si din neatentie s-a pierdut in desisul de flori, frunze si iarba. Il linistesc si-i spun ca imediat voi intreba margaretele si toporasii daca au vazut o furnica-mama care-si cauta copilul. Florile ma cunosc si foarte dragute isi scutura petalele in toate directiile, vorbesc intre ele, soptesc ceva si ..iata : o gasesc pe mama furnica speriata. O poarta din frunza in frunza si o aduc spre mine. La randul meu o duc in zbor la puiul ei care de acum aproape ca-si pierduse speranta de a o mai gasi. Revederea este induiosatoare, se imbratisaza cu piciorusele lor firave si se alinta reciproc. Imi multumesc alergand fericite la umbra firelor de iarba.
Ma intorc la stup cu putin polen de data aceasta, dar cu inima cat un munte de mare pentru fapta minunata pe care am facut-o. 
Alte întrebări interesante