Limba română, întrebare adresată de ploesteanumalakay556, 8 ani în urmă

Redactează o compunere, de 15-20 de rânduri, în care să descrii societatea actuală, în cadrul unui eveniment oficial. Ilustrează asemănările și deosebirile dintre evenimentul surprins de tine și cel descris de Nicolae Filimon în romanul ,, Ciocoii vechi și noi”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de monagavrilutz
2

Răspuns:

Societatea moderna

Societatea moderna a existat si va exista mereu atat timp cat lumea evolueaza.

O persoana care traia in sec. 18-19 putea denumi acele vremuri "moderne", chiar daca pentru noi acele lucruri le numim "primitive".

Revenind la epoca noastra, putem spune ca societatea moderna contemporana , a luat nastere odata cu marile descoperiri stiintifice. Epoca noastra, epoca moderna nu este un lucru rau, lumea evolueaza, vremurile se schimba, si chiar daca bunicii sau parintii nostri nu sunt de acord cu vremurile, ei o fac doar pentru ca s-au nascut intr-o "societate moderna" din trecut, cand erau populare alte lucruri.

Unii spun ca toate aceste aparate moderne pe care le detinem scad inteligenta populatiei, dar adevarul este contrariu acum avem mai mult acces la imformatii decat in trecut, chiar daca acum este posibil ca unii oameni sa se fi detasat de citit sau alte traditii asta nu este neaparat ceva rau.

Lumea moderna este ca o casa, casa veche trebuie demolata penru a face loc casei noi, imbunatatite, mai bune, dar asta nu inseamna ca, casa batraneasca va fi uitata, caci ea va ramane mereu in sufletele celor ce au crescut acolo.

Oamenii indiferent de varsta trebuie sa se adapteze timpurilor si sa nu mai compare prezentul cu ceva rau.

Alte întrebări interesante