Limba română, întrebare adresată de dragutamaria89, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere de 15-25 de randuri , in care sa argumentezi apartenenta la specia litearara nuvela, a unui text studiat de tine la clasa
In compunerea ta trebuie sa ai:
-sa precizezi doua caracteristici ale speciei literare nuvela, identificate un textul ales
-sa exemplifici aceste caracteristici, pe baza textului studiat..
VA ROG SA MA AJUTATI>>IMI TREBUIE PE MAINE
MULTUMESC

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meyoung
7
NU E COPIATA DE PE NET SI NICI NU E LUATA DE LA ALTCINEVA ''Mos Nechifor Cotcariul''

Fragmentul apartine speciei nuvela, autorul exprimandu-si in mod indirect sentimentelenfata de personajul principal, aflat in evolutia sa.
Ca in orice opera epica este prezenta naratiunea, care se realizeaza la persoana a IIIa , naratorul dand dovada de subiectivitate. Naratiunea se imbina cu descrierea.
De obicei actiunea unei nuvele este mai complicata decat a aschitei, dar in acest fragment este simpla, deoarece este surprin un singur episod din viata protagonistului operei, Mos Nichifor. Acesta este descris drept un negustor bun, pasionat de cai, dar care devine ursuz odata ce sotia sa se imbolnaveste.
Conflictul care se manifesta atat in plan exterior, intre Mos Nichifor si sotia lui, cat si in plan interior, adica nelinistea batranului, este o caracteristica a nuvelei.
O alta trasatura a nuvelei este prezenta unui numar mai mare de personaje decat in schita, insa in acest fragment sunt prezenta numai cateva, accentul cazand pe imaginea personjului principal. Mos Nichifor este zugravit ca un batran plin de viata, prietenos, glumet, de unde i se trage si porecla ''Cotcariul''.
Avand toate aceste trasaturi, putem spune ca fragmentul apartine speciei nuvela
Alte întrebări interesante