Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15-25 randuri in care sa argumentez ca textul citat apartine speciei basmu. ( Ileana Simiziana, cules de Petre Ispirescu)
-sa prezinti doua trasaturi ale basmului , prezente in textul citat;
-sa ilustrezi cele doua trasaturi cu exemple adegvate din text;
- sa redactezi un continut adecvat cerintei formulate;
-sa respecti limita de spatiu indicata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
57
     In opinia mea acest text apartine basmului deoarece este o creatie epica
populara.Transmite un mesaj ,are in componenta idei educative si are un caracter oral , colectiv si anonim ceea ce este o caracteristica a basmului.
     In primul rand se intalnesc personaje care reprezinta binele si raul si care duc o lupta unde se confrunta pe viata si pe moarte.Fata cea mica de imparat se lupta cu lupul , invingandul de fiecare data.Toata actiune se petrece intr-un cadru supranatural ,aceasta incheindu-se cu triumful binelui.
     In al doilea rand se intalnesc formele specifice acestui gen de text : "a fost odata ca niciodata,a fost un imparat ",care fac introducerea in lumea fantastica a basmului.Se intalnesc cifrele magice specifice basmului (3 fete de imparat, 3 dorinte ,3 poduri).Actiunea se desfasoara pe dimensiuni intinse.
 In concluzie din cele relatate mai sus ,se demonstreaza ca aceasta opera populara epica in care un erou reprezinta binele si isi doboara adversarii intr-o lume supranaturala, apartine basmului

Alte întrebări interesante