Limba română, întrebare adresată de Dragnul, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15-30 de randuri (caiet studentesc) in care sa descrii un profesor pe care il admiri. VA ROG FOARTE FRUMOS!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HabarNuAmDeRomana1
0

         Un scriitor francez, André Gide, spunea ca „un bun profesor are aceasta grija statornica: ii invata pe discipoli sa se lipseasca de el.'' Nu este un paradox: un profesor bun te determina intr-adevar sa fii tu insuti si sa pornesti in viata cu un pas sigur.

        Profesorul model pentru mine este cel care reuseste sa faca materia pe care o preda simpla, indiferent de dificultatea ei. Este cel care poate sa-mi modeleze caracterul, punandu-mi intrebari nu pentru a arata ceea ce nu stiu, ci pentru a-mi deschide ochii asupra lucrurilor pe care le stiu. Este profesorul care ma striga pe numele mic si imi vorbeste bland, cel care gaseste calea de a-mi castiga increderea si respectul prin ceea ce face cu pasiune ora de ora, cel care imi zambeste atunci cand drumurile cunoasterii mi se par anevoioase. Este cel care ma stimuleaza sa cunosc mai multe, dar imi „preda'' si lectii de comportament prin felul lui de a fi.

        Profesorul model ma pregateste pentru viata si nu doar pentru un examen, avand puterea nu in catalog, ci in caracterul sau. Este cel care ma fascineaza doar cu prezenta lui luminoasa si care stiu ca ma va astepta peste ani in pragul scolii cu bratele deschise. Profesorul model este Omul.

       Ma consider un elev fericit, am intalnit un astfel de profesor!

Alte întrebări interesante