Limba română, întrebare adresată de Simionandrei2003, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 15-30 randuri in care sa relatezi o intamplare legata de vanzarea/cumpararea unui tablou

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Criss121111
61
Acum 5 luni am fost la un magazin de obiecte vechi . Ajungand acolo incep sa ma uit prin jur . Dintre toate lucrurile mi-a atras atentia un tablou .M-am dus dupa la casa sa il cumpar . Vanzatoarea imi spune ca acest tablou costa 58 de lei . Doamna de acolo imi spune sa ii dau adresa mea si numarul de telefon .
Ajungand acasa las tabloul pe masa si ma duc sa mananc . Nici nu apucasem sa mananc ca observ o masina care parcheaza in fata casei . Din masina coboara o persoana care venise sa imi spuna ca v-a fi o licitatie . Eu fiind atent/a la persoana aceea colegul lui se strecuara in casa sa imi fure lucrurile . Dupa ce a plecat intrasem in casa si observasem ca lipsesc banii,tabloul etc. In acel moment mi-am dat seama ca de aceea imi ceruse adresa vanzatoarea de la magazinul de unde imi luasem tabloul .Imediat chemasem politia, iar infractorii au fost prinsi .
Răspuns de stefiiiiii153
59
Nu cred că natura m ar putea impresiona niciodată mai mult decât atunci când am fost cu bunicul meu in Deltă.Peisajul minunat m a făcut pe mine, pictor renumit in clasa mea, să schițez natura exact aşa cum o vedeam eu.
Mi a ieşit o opera de artă, sau cel puțin aşa zicea bunicul meu.Am decis să vând tabloul la un chioşc din târg.
Am avut marea mirare să întâlnesc zeci de oameni care îmi apreciau tabloul, dar nimeni nu voia să îl cumpere, pentru că era scump, ziceau ei.O bătrânică ce nu părea foarte avută, se tot rotea în jurul operei mele de artă.Nu scotea niciun sunet, nu zicea nici că îi place, nici că i displace, ci doar privea adânc...
După puțin timp, femeia anuntă că doreşte să cumpere tabloul.Scoate din buzunarele ei zeci de bănuți pe care probabil îi strânsese din economiile ei.Îi pune în fața mea şi imi spune să ii număr.La numărătoare, mi au dat 234 de bănuți, neindeajuns însă pentru ce voia să cumpere.Însă nu mi a mai păsat de cât de mult primeam pe tablou, căci privirea femeii exprima dorința ei de a l deține, şi m am convins pe deplin că trebuie să i l dau.A plecat bucuroasă şi mi a mulțumit de câteva ori.
A fost o întâmplare frumoasă, iar tabloul acela, l am desemnat ca fiind unica mea opera de artă.

Simionandrei2003: multumesc frumos
Alte întrebări interesante