Limba română, întrebare adresată de BGYB17, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15 randuri despre egoism. Te rog !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebe2636
4

Răspuns:

Egoismul face parte din firea umana fiind o caracteristică ,o non calitate a noastră cu care ne naste sau o dobândit în timp.Persoanele egoiste sunt acelea care nu oferă si nu împart cu nimeni indiferent de calitatea sau cantitatea lucrului avut.Asa cum nu este bine să fim zgîrciți ,tot asa nu e bine să fim egoisti. Comunicarea si socializarea sunt esențiale dar si benefice în viața de zi cu zi.Oamenii egoistibsunt de multe ori asemanati cu cei avari.In relațiile interpersonale egoismul,adică ce e al meu nu impart cu nimeni,nu l împărtăsesc cu ceilalti, aduce cu el "izolarea"persoanei si înlăturarea din cercul de prieteni sau din colectivitate.Din nefericire îl întâlnim des dar nu cu un rezultat pozitiv sau benefic . (asa mam priceput,sper să te ajute )


BGYB17: Multumesc!
Răspuns de targoviste44
26

Egoismul este o stare naturală a ființelor de pe acest pământ.

Egoist este salcâmul, care nu face nici pere nici gutui, dar s-a împodobit cu țepi, să nu se urce nimeni pe ramurile lui.

Egoist este câinele, care atunci când găsește ceva de mâncare nu mai suportă pe nimeni alături de el.

Egoist este porumbelul, care se bate pentru grăunțe cu alt porumbel, deși grăunțele sunt foarte multe și le-ar ajunge la amândoi.

Egoist este și copilul, atunci când nu-l lasă pe un alt copil să se joace cu jucăriile lui.

Egoismul omului vine de la o lipsă de educație, iar uneori de la o lipsă de mijloace materiale necesare traiului de fiecare zi.

Egoistul trebuie înțeles, dar nu trebuie acceptat în preajma ta, pentru că el este un element toxic.

Alte întrebări interesante