Limba română, întrebare adresată de danihalip, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-200 cuvinte in care sa iti exprimi opinia in legatura cu ideea de a da unei localitatii numele unei personalitati care s-a nascut sau trait acolo.

DAU COROANA!


eleeweleew: Intuiec că textul suport este cel despre C. Porumbescu.
danihalip: DA:)))
Utilizator anonim: grijgprjgirjh\irsfg
eleeweleew: Intuiesc*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eleeweleew
181

                        Numirea localității după numele personalității
                                care s-a născut sau a trăit într-însa


         În opinia mea, ofeirea unei localități numele unei personalități care a locuit sau copilărit în ea reprezintă o măreață cinstire față de personalitatea respectivă, un prilej de bucurie și mândrie pentru localnici. 
         În primul rând, numirea localității după o personalitate implică un avantaj deosebit, având o valoare națională crescută față de cea dinaintea numelui inițial. De exemplu, după moartea marelui compozitor Ciprian Porumbescu, satul în care acesta s-a născut și a copilărit își schimbă numele, cel inițial fiind Stupca.
        În al doilea rând, localitatea respectivă va deveni o atracție turistică, fiind o sursă exactă în cunoașterea vieții și a locurilor natale ale personalității omagiate, bucurând astfel atât locuitorii, cât și viitorii turiști. De asemenea, în localitatea Ciprian Porumbescu există și un muzeu național, casa memorială a acestuia și mormintele familiei Porumbescu, unele din cele mai mari obiective turistice din zonă.
        În concluzie, este importantă ideea oferirii unei localități un nume de prestigiu, căci numai prin rostirea acestui nume, gândul ne conduce spre încântare, binecuvântare, cunoaștere...

165 cuvinte
Alte întrebări interesante