Limba română, întrebare adresată de cristianionut019, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-200 de cuvinte in care sa prezinti doua particularitati ale textului narativ in versuri,valorificand textul-suport.
In compunerea ta,vea avea in vedere:
sa precizezi doua trasaturi ale textului narativ in versuri;
sa prezinti detaliat doua trasaturi,valorificand doua secvente din textul-suport(Cuiul de Tudor Arghezi)
sa existe un echilibru intre partile compunerii(introducere,cuprins si incheiere)
Dau coroana!URGENT VA ROG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cateluleagle
45

Răspuns:

Prima particularitate extrasa din textul lui Arghezi este cea inventatorilor iscusiti care reusesc sa simplice munca oamenilor. Baiatul care creaza cuiul este inspirat de lipsa de un mijloc de a tine legate scandurile intre ele. Scandurile inainte erau legate cu funii si curele care se desfaceau la primul vant puternic. Satenii au fost fascinati de creatia baiatului, drept urmare au studiat cuiul o saptamana ca sa vada cum se poate utiliza. Prin urmare, baiatul-inventator a usurat munca satenilor prin inventia sa utila.

Cea de-a doua particularitate se reflecta la finalul textului prin replica unui satean:  ,,Dragul meu,  Așa cui făceam și eu,  Poate chiar mai dichisit,  Însă, vezi, nu m-am gîndit”. Se poate observa lipsa de apreciere a sateanului fata de inventia baiatului in ciuda faptului ca respectivul nu avea cunostintele sau ideile baiatului-inventator. In loc sa fie recunoscator baiatului ca i-a fost usurata munca, el ia o atitudine aroganta si critica cuiul baiatului. In concluzie, sateanul a fost invidios pe baiatul-inventator si a incercat sa il discrediteze in loc sa ii aprecieze inventivitatea.


monalisa08: merci mult
Alte întrebări interesante