Limba română, întrebare adresată de danutcernamori, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-250 cuvinte in care sa iti exprimi opinia despre semnificatia titlului poeziei Primaverii de Stefan Octavian Iosif prin rapoarte la continutul textului citat.In compunerea ta trebuie:
-sa formulezi o opinie despre semnificatia titlul poeziei
-sa ai un continut adecvat cerintei
-sa respecti precizarea la numarul de cuvinte
-sa-ti sutii opinia formata prin 2 argumente potrivite, valorificand textul dat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
56
      In opinia mea, titlul poeziei "Primaverii" ,scrisa de Stefan Octavian Iosif , este un simbol al imnului dedicat frumosului anotimp care invaluie intreaga natura.
     In sprijinul afirmatiei mele aduc legatura stransa intre tema poeziei si titlul acesteia, deplina concordanta intre cele doua parti esentiale. Din punct de vedere morfologic, titlul este sintetic, format dintr-un substantiv comun, simplu, in cazul genitiv sau dativ. Din punct de vedere stilistic, titlul se incadreaza in sensul propriu al cuvantului si are rolul de a introduce cititorul in atmosfera vesela si plina de viata a poeziei.
   Alt argument fata de opinia mea este prezenta cuvintelor ce apartin campului lexical al " primaverii", cum ar fi : flori, zari senine, izvorul cu unde line, iarba.
   In concluzie, titlul poeziei "Primaverii", scrisa de Stefan Octavian Iosif, este in deplina concordanta cu mesajul poeziei si insumeaza in el intreaga frumusete adusa de venirea acestui anotimp.

danutcernamori: Mersi mult!!
steligeo: Cu placere ! Succes la scoala !
danutcernamori: Mersi
danutcernamori: !!!
steligeo: Te rog, incearca sa faci exercitii de exprimare a opiniei, dupa modelul meu. Iti va prinde bine !
danutcernamori: ok
Alte întrebări interesante