Limba română, întrebare adresată de Bruneta33, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-250 de cuvinte, in care sa motivezi aparteneta textului "Steaua fara nume" de "Mihail Sebastian" la genul dramatic". Va roog !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Piciu31
217
  Genul dramatic cuprinde opere literare ce contin elemente teatrale in vederea reprezentarii scenice .        
 Consider ca fragmentul selectat din opera"Steaua fara nume" de Mihail Sadoveanu apartine acestui gen literar , deoarece , prezinta toate particularitatile de continut.          In primul rand , elementele definitorii ale acestuia sunt: textul literar propriu-zis , indicatiile scenice si elementele dramatice (Regie,decor,costume) .In punct  de vedere strictural textul este alcatuit din acte si scene , fragmentul selectat este din scena 1 , isi exprima in mod indirect ideile prin intermediul personajelor si al actiunii . Tema o reprezinta indignarea lui Cezar Fantu fata de Mona.      
     In al doilea rand, se remarca prezenta indicatiilor scenice , ce reprezinta indicatiile autorului, scrise cu scopul de a oferi informatii actorilor. Modul de exunere folosit este dialogul dramatic care asigura evolutia actiunii si prezinta mesajul operei.      
     In concluzie , fragmentul selectat este un text dramatic , deoarece , respecta toate elementele definitorii ale acestuia. 

Sper ca te-am ajutat!

Piciu31: Asteapta putin sa mai fac una in legatura cu textul , nu am fost atenta la cerinta.
Bruneta33: Ok.
Piciu31: Imi poti da, te rog textul?
Bruneta33: Pun acum alta intrebare.. e prea mare pentru comentariu
Piciu31: Coroana?
Piciu31: Nu am scris in com , ci am editat :)
Bruneta33: Ma refeream la text, oricum mersi fumos.
Piciu31: Cu placere
BarneyDeRomania: Opera este scrisa de Mihail Sebastian nu de Mihail Sadoveanu...." Consider ca fragmentul selectat din opera"Steaua fara nume" de Mihail Sadoveanu"
Imiplaceportocalele: Cam slabuta argumentarea.Nu ai zis de titlu,nu ai zis de tema,nu ai zis de opinia personala.
Alte întrebări interesante