Limba română, întrebare adresată de TeLOVEsc1, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere , de 150-250 de cuvinte .In care sa-ti exprimi opinia despre semnificatia mesajului poeziei Cantec de George Topîarceanu .


NewSmartBrainlyRo: Acm il scriu eu :D
TeLOVEsc1: ok , ms:)
Svetka: Eu scriu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NewSmartBrainlyRo
9
Mesajul reprezinta continutul de idei al texttului ce ilustreaza tema poeziei, motivele poetice si sentimentele eului liric transmise in mod direct cu ajutorul elementelor de expresivitate.

Consider ca, opera CANTEC este o creatie lirica de-o mare profunzime si sentimentalitate artistica ce sustine ideea operei.

In primul rand, discursul liric este situat pe doua planuri. Planul terestru exterior este prezent in secventa FRUMOASA ESTI PADUREA MEA. Planul interior, cosmic este prezent in secventa  IAR EU STRABAT HUCEAGUL DES CU GANDURILE MELE. Tema poeziei este iubirea impletita cu tema naturi sustinuta de motivele: paduri,frunzelor si rouei. ( nu stiu cum se zice articulat ). Deasemenea titlul poeziei ilustreaza un motiv principal, fiind sintetic alcatuit dintr-un substantiv comun simplu.

In al doilea rand,mesajul textului este sustinut la nivelul stilistic la nivelul figurilor de stil. Metafora VANT DE PRIMAVARA sublineaza sentimentele eului liric de melancolie. Epitetul FRUNZE MOARTE sugereaza ideea de sfarsit de lume si sentimentele eului liric care sunt de tristete si melancolie dadandu-se batut si lasat in voia sorti. Deasemenea, sunt redate si imagini artistice. Imaginea vizuala CARARARI DE SOARE PLINE evidentieaza mica speranta care i se da eului poetic. 
In plus, este redata tonalitatea textului. Masura versurilor este de 7-8 silabe care mentine muzicalitatea operei. Rima este incrucisata si ritmul este trohaic. Poezia dobandeste incarcatura afectiva transmitand sentimentele de melancolie si tristete ale eului poetic.

In concluzie, sunt transmise sentimentele si se utilizeaza mijloace artistice specifice.
Alte întrebări interesante