Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa.ti exprimi opinia despre importanta cultivarii talentului. varogg urgent !!!! dau coroana!!!!! cat mai lunga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ayee
74

Am tastatura stricata, daca gresesc gramatical corectezi tu.

Talentul
De ce este așa important și toată lumea vorbește despre a îl avea? Aș putea spune că este la fel de important precum apa sau oxigenul.Talentul, indiferent în ce categorie este (artă, sport etc) ne dezvoltă pe noi în primul rând și crează ceea ce noi numim societate. 
Să încep cu începutul, cum ne dezvoltă? Cu ce ne ajută, chiar dacă nu va face parte din meseria noastra pe viitor? Acest talent vine cu o tornadă de ambiție și diferite sentimente. Talentul nu este născut cu tine, se dezvoltă cu tine, iar din această cauză, daaorita lui vei experimenta tristețe, dorința de a vrea sau fii mai bun, sentimentul de realizare. De asemenea, toate energiile negative deținute de o persoană pot fi consumate în acest talent, ceea ce te învață că până și ceva „ rău ” poate să înflorească în ceva „ bun ”. Acest talent vrea doar să scoată ce este mai bun din tine, învățându-te ce înseamnă a pune suflet și a fi mândru, dar și modest. 
Fără aceste daruri necunoscute am fi chiar o specie monotonă. Nu am mai avea acel ceva ce ne-ar face să ne bucurăm din plin de viață. Dacă nu ne-am fi dezvoltat darul de a scrie, ceaiul sau cafeaua de dimineață nu ar mai fi avut sens, natura din jurul nostru ar fi fost doar o sursă de oxigen, evenimentele ce se petrec în lume nu ar mai fi putut ajunge la urechile noastre (căci o fac cu ajutorul jurnalismului), poveși și basme sacre ar fi murit, făcând să dispară universul de aur și divers al unui copil. Fără scris totul ar fi fost monoton, iar lumea nu ar fi avut pic de magie și culoare. Fără muzică nici nu mai zic. În afară de faptul că ne taie acea tristețe din miezul nopții, cu ajutorul ei creăm amintiri pe la munte sau mare cântând cu un grup de prieteni. Prin muzică oamenii își exprimă și cele mai întunecate gânduri, amintindu-și că nu sunt singurii într-o postură anume. Și mai sunt multe alte exemple, dar aceste două sunt un fel de bază pentru mine. 
Iar într-un final, punând aceste daruri, talente unele lângă altele, făcându-le se se țină de mână formăm o societate, căci această societate nu e formată de oameni, ci de cântăreți, actori, dansatori, bucătari, scriitori, artiști, sportivi și mulți alții.
Acest Pământ este de asemenea talentul cuiva, căci acest Pământ este o simplă formă geometrică pictată pe foaia Universului.

sper că este ok :)
Alte întrebări interesante