Limba română, întrebare adresată de analexa508, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-300 cuvinte despre o intamplare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
7

                               Vizita la stana
                     ----------------------------------
  Vara care a trecut, a fost cea mai frumoasa vara a mea de pana acum, mi-a lasat amintirile cele mai frumoase, pe care nu le voi uita niciodata.
  Statiunea montana unde ne-am petrecut vacanta era de un pitoresc deosebit.
  Era in zona aceea o padure imensa de brazi, care crescusera asa de inalti incat iti dadeau sentimentul ca inteapa cerul.
  Aerul pe care-l puteai respira acolo, era puternic ozonat, o adevarata bine-cuvantare pentru organism.
  Am vazut si cateva turme de oi care pasunau iarba grasa si curata de pe pajistele inconjuratoare.
  Ciobanii cu care am vorbit erau foarte multumiti de meseria aleasa, fiind mai tot timpul pe plaiuri mioritice, departe de poluarea din orase.
  Am avut foarte multe de invat, pe parcul sederii noastre acolo.
  Am fost, in urma invitatiei ciobanilor si la cateva  stane de oi, unde am fost extraordinar de bine primiti si am degustat la masa lor diferite feluri de branza, de cas afumat sau proaspat, unt si traditionalul bulz de branza si alte bunatati, cum ar fi: lapte proaspat, lapte batut, iaurt si altele. 
  Apoi, in alte zile am fost in mai multe drumetii pe la cabanele din apropiere unde ne-am simtit, si acolo, fantastic de bine. Cabanierii erau foarte primitori si ne povesteau multe istorioare legate de acele locuri minunate.
  Intr-o zi am vizitat si o pestera care era la o distanta de circa doua ore de mers pe jos, fata de locul unde eram noi cazati. 
  Am fost cu totii foarte placut impresionati la vederea stalactitelor si stalacmitelor din aceea pestera. Am ascultat multe povesti extrem de interesante despre aceasta pestera de la ghidul care ne insotea si care ne-a dat foarte multe informatii atat din punct de vedere geologic, cat si geografic si istoric.
  Ce sa va mai spun?
  Adevarul este ca, fiecare zi petrecuta acolo era o zi nemaipomenita.
  S-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea care sper sa va fi placut.
Alte întrebări interesante