Limba română, întrebare adresată de DmXTeCkTrYs, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-300 de cuvinte cu titlul Asteptand viitorul..., in care sa prezinti o intamplare legata de un tren.
In compunerea ta, trebuie:
- sa relatezi o intamplare, respectand succesiunea logica a faptelor.
- sa precizezi doua elemente ale contextului spatio-temporal.
- sa respecti structura specifica tipului de compunere cerut.
- sa ai obligatoriu numarul minim de cuvinte precizat.

Va roog muult am nevoie cat mai repede.
Dau coroana la cel mai bun.
Nu cu multe expresii va rog. :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
46

Simțeam nevoia sa plec, sa las în urma totul, sa uit de tot și de toate. Erau prea multe, nu puteam sa mai duc, se umpluse paharul. Dacă nu plecam în acel moment, as fi regretat toată viața. Mi-am pus câteva haine în valiza și am plecat.

    M-am trezit în fața gării, așteptând ceva dar ce? Frigul îmi cuprinsese corpul, așa ca am intrat înăuntru. Unde ai fi putut sa pleci, pe o așa vreme rece? Era noiembrie, un frig de crăpau și pietrele. M-am uitat pe tabelă la mersul trenurilor. Următorul tren pleca intr-o oră în direcția Cluj. Mi-am luat bilet și m-am așezat frumos pe bancă, așteptând. Așteptând ce, ma intrebam. Ce caut eu la Cluj, nu cunosc pe nimeni. Nu puteam sa-mi aleg altă destinație. De ce nu mi-am luat bilet spre Brașov, cel puțin aveam senzația ca plec în excursie la munte. Asta e, nu mai e cale de întors. Poate acolo îmi găsesc liniștea, fericirea, poate acolo mă așteaptă un viitor mai bun. Cred ca as fi luat bilet oriunde doar sa plec din orașul care mi-a adus doar suferință. Of, ce dura e viața! De ce a trebuit sa trec prin toate astea. De ce n-a venit nimeni sa-mi spună : Nu te duce după el, o sa-ti creeze doar suferință! Timpul nu-l pot da înapoi dar un singur lucru cert știu. Voi privi cu încredere spre viitor.

   Trenul sosi iar eu mă imbarcai spre viitor.


DmXTeCkTrYs: Multumesc muult din nou
marcela16: Cu plăcere!
marcela16: Nu știu ce vârstă ai dar la faza cu prietenul, poți sa schimbi
DmXTeCkTrYs: Am 14 ani.
DmXTeCkTrYs: Si sunt baiat
marcela16: Poți sa schimbi puțin
DmXTeCkTrYs: As putea.. dar pare bine si asa..daca ti se pare undeva mai potrivit altcumva pentru mine poti sa schimbi .
Alte întrebări interesante