Limba română, întrebare adresată de tudofifea, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte în care sa descrii un obicei înroșitul ouălor, prepararea cozonacilor,împodobitul bradului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dodo200
165
Impodobitul bradului este un obicei practicat in majoritatea tarilor de catre oameni. acest obicei semnifica venirea craciunului si nasterea domnului Iisus Hristos .Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu.
Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice, iar cu timpul acest obicei a intrat și în tradiția creștină.
Bradul de Crăciun era împodobit, la început, cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la ornarea acestuia cu fel si fel de minunății, printre care: globulețele de sticlă, beteala, bomboanele de ciocolată, instalațiile luminoase, etc
Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Răspuns de FataIsteaza
22
                              floriile                                                                                         obiceiurile de florii ;oamneii meg la biserica si primesc crengute de salcie,crengutele de salcie sunt puse la icoana pana la Floriile anului viitor .in pomii fructiferi isi la stufurile de albuine se agat acestye crengute.in unele localiati oameni inghit cativa matisori ,pentru a fi feriti de boli pentru tot anul uni oameni arunca cateva crengute de salcie in curte in timpul ploilor cu grindina.La fel la aceszta sarbatoare sunt si multe superstitii nu este bine sa te speli pe cap in ziua floriilor,deoarece ai sa alpesti de tanar,daca e necesar o faci doar cu apa sfintita.

Alte întrebări interesante