Limba română, întrebare adresată de AndreiRObertYTB, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-300 de cuvinte, in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unui concurs de ortografie si punctuatie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
86
Era dimineata...La concursul de ortografie
Dar inainte ... Ma trezisem cu 10 minute inainte sa inceapa nu puteam rezista sa nu spun ca chiar trebuia sa ma grabes. Cu hainele motolite cu parul intors am pornit cu toate emotiile inghite catre scoala in care scoala in care se tinea concursul. Am intrat pe usa ca o intarziata cum eram dar m-am asezat la singurul lic liber din clasa. Ma simteam putin mai bine. Priveam cum supraveghetoarea o doamna batrana ca doar nu aveam sa mi-o pot imagina altfel cu parul carunt se uita cu o privire atintita exact spre mine. Ai fi zis ca da se uita asa ca am intarziat dar nu se uita cu ochii bulbucati la mine de mai avea umpic si ma manca...Mi-am intors privea ridicand mana. Ei bine am facut-o degeaba caci m-a ignorat.
Cu o voce mai adormita decat ochii mei spuse cu voce joasa cum su ce sa scriem.
O ascultam cu mare atentie dar ce sa aud parca vorbea intentionat asa usor mai mai sa nu o auzim si sa picam concursul.
A si cand te gandesti ce repede dicta ei bine da era o cotoroanta in persoana.

Dar am dat concursul m-am dus acasa si mi-am zis: Acest concurs nu este un concurs de punctuatie si ortografie este cel mai bun concurs de invatat sa chiulim caci sincer va zic m-am intors asa devreme caci la mijlocul sau am sters-o de la scoala...
Alte întrebări interesante