Limba română, întrebare adresată de Toparceanu12, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte,in care sa realizezi o descriere literară a unei planete reale sau imaginare.Repede!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oydereHYYIII
8

Planeta Marte 

La inceputul secolului XX a existat un entuziasm popular imens legat de ideea ca pe Marte exista viata. Viziunea societatii si a comunitatii stiintifice era mult mai aroganta in acea perioada, iar literatura vremii este de-a dreptul fascinanta din perspectiva actuala. Unul din cele mai interesante personaje care a trait in acea vreme a fost Percival Lowell, un faimos astronom si om de stiinta care si-a construit un observator la Flagstaff, in Arizona, cu scopul exclusiv de a studia planeta Marte. El a observat pe ea existenta unor canale si a ramas convins ca a fost o vreme cand pe Marte exista apa. 

Lowell sustinea ca Marte era locuit de fiinte capabile sa construiasca un sistem de irigatii la nivel planetar. Asemenea opinii, inclusiv cele referitoare la existenta vietii pe Marte, erau adeseori ridiculizate de colegii sai. Dintr-o anumita perspectiva, Lowell poate fi asemanat cu Tesla, un alt savant care a facut afirmatii considerate tabu de comunitatea conventionala a oamenilor ...Ei bine, dacă vom descoperi pe Planeta Roşie microorganisme, atunci strategia va trebui să fie cu totul diferită: ar trebui să încercăm să restaurăm planeta, să-i refacem ecologia aşa cum era aceasta acum 4 miliarde de ani.  

Ar trebui să ne ferim să introducem forme de viaţă terestre, de orice fel, şi să ne mulţumim să dăm planetei apă şi atmosferă densă, pentru a amorsa evoluţia formelor ei de viaţă. Iar apoi, vom aştepta şi vom observa ce se întâmplă. Vom asista la ceva extraordinar: evoluţia vieţii pe o altă planetă decât a noastră, şi vom putea face comparaţii şi studii pe care acum  nici nu ni le putem imagina în detaliu.



edistoica03: Foarte frumos!
Alte întrebări interesante