Limba română, întrebare adresată de nicolas72, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte,in care sa prezinți o întâmplare petrecuta la o întâlnire a consiliului elevilor, unde se discuta propuneri privind diverse activități de reciclare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristinaG5884
19
,,Activități de reciclare,,
Fiindcă trăim intr-o lume care pas cu pas devine poluată și nimeni nu ii mai pase de ceea ce se întîmplă in prezent ,ar fi bine ca noi sa însoțim diferite reguli ;
Deci,Profesorii alături de elevii liceului nostru , s-au gândit să prevină poluarea mediului in care trăim cu diverse activități de reciclare .
Elevii claselor superioare au decis sa rezolve singuri promblema ,începând modulul,,Activități de reciclare ,,
Au început pas cu pas :cu desene ,proiecte ,eseuri și poezii împotriva poluării .
Apoi au început ,pe grupuri ,să plece sa adune gunoiul in parcuri ,curtea școlii și in locuri publice .
La consiliu elevii au discutat ,despre mai multe reguli care ar fi bine sa fie discute împreuna cu alți copii cum ar fi :
Sa fie menținută curățenia in curțile casei ,școlii ,și locuri publice;
Gunoiul sa fie repartizat in trei coșuri :hârtie ,sticla și organice ;
Răspuns de christian21112007
7

Răspuns:

Explicație:

Reciclarea în şcoli

-Bună ziua şi bine v-am găsit pe toți, începe preşedintele comitetului elevilor şcolii 167, Andrei Popescu. Le urez bun venit colegilor mei din comitet şi, bineînțeles, elevilor acestei şcolii. Bun venit la conferința cu privire la reciclarea în şcoala noastră!

Toată lumea aplaudă. Andrei Popescu se aşeză pe locul său din capătul mesei lungi de conferință.

-Mulțumim, Andrei, pentru minunatul cuvânt introductiv, continuă secretara lui, Maria Tar. După cum a spus şi acesta, ne-am adunat aici pentru a discuta despre reciclare în şcoala noastră 167. De mult elevii nu se concentrează pe reciclare, aşa de multe ori găsim ambalaje ori chiar resturi alimentare în curtea din spatele şcolii şi pe aleea frontală. Aşadar, cum deviza Uniunii Europene este ,,Uniți în diversitate", motto-ul nostru poate fi ,,Reciclează şi refoloseşte".

După alte ovații, secretara Maria Tar de aşază, iar vice-preşedintele, Antonio Costea, se ridică.

-În continuare, vom aştepta propuneri de la elevi pentru proiect. Propunerea mea este aceea de a aplasa coşuri pentru reciclare în curtea din spate şi pe aleea frontală, împărțite pe categorii: hârtie şi carton, sticlă, plastic, deşeuri menajere.

-Mulțumim, Antonio, spuse Andrei Popescu. Alte propuneri?

Nimeni nu zise nimic. Directorul comitetului dădu din cap afirmativ şi zise:

-S-o facem!

Alte întrebări interesante