Limba română, întrebare adresată de nicoleta535, 8 ani în urmă


Redactează o compunere, de 150-300 de cuvinte, în care sa
realizezi
descrierea unei plante studiate în clasă, la ora de biologie. In compune-
rea ta, trebuie:
- să motivezi alegerea plantei propuse spre prezentare;
antei propuse spre prezentare;
- să prezinți aspectul ei, două particularităti si conditiile specifice de viata;
- să utilizezi un conținut adecvat tipului de text și cerinţei formulate;
- să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ordean23
1

Răspuns:

Vascul European

Vâscul european este o specie de vâsc numită inițial astfel și este cunoscută și ca Vâsc comun, pentru a o distinge de alte specii înrudite. Este originară din Europa și sud-vestul Asiei.

Este o plantă semiparazită, care crește pe tulpina altor pomi. Are tulpini de 30 până la 100 cm lungime cu ramuri dihotomice. Frunzele se află în perechi opuse, de forma unor panglici, întregi, având structura pielii prelucrate, cu o lungime de 2–8 cm și lățimea de 0.8-2.5 cm, de culoare galben-verzuie. De regulă dioicice, florile sunt discrete, de culoare galben-verzuie, având un diametru de 2–3 mm. Fructul este o boabă de culoare albă sau galbenă, care conține numeroși sâmburi încastrați în pulpa gelatinoasă a fructului.

În tradiţia populară românească, vâscul se pune la uşi şi ferestre în noaptea Anului Nou pentru a aduce spor în casă şi să apere gospodăria de lucruri necurate, fiind totodată un simbol al ospitalităţii şi prieteniei.

În scop terapeutic se folosesc ramurile tinere cu frunze , recoltate tot timpul anului dar mai ales in perioada de iarna cand se disting de ramurile copacului gazdă.

Si astfel folosesc românii vascul.

Sunt mai multe tipuri de vasc , cel prezentat mai sus se foloseste la americani , românii folosesc vascul care se găsește la noi


nicoleta535: Multumesc mult!
ordean23: Cu plăcere
Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Au am ales laleaua

Explicație:

Astăzi la ora de biologie am studiat despre plantele gimnosperme și angiosperme. Ne-am împărțit în trei echipe. Echipa lalei, echipa trandafir și echipa cactus . Eu ma aflam în echipa lalei și trebuia sa facem o descriere a plantei. Și am inceput:

-Noi, echipa lalei, am ales sa discutam astăzi despre culoarea ei. Poate fi variata, are culori deschise cum ar fi :galben, alb, rosu sau roz. Este o planta care creste pe sol și se înaltă la o dimensiune medie. Are petalele strânse și tulpina subțirica. Noi am ales laleaua, deoarece este o planta subțire care simbolizează fericirea și voioși. Inițial doream trandafirul care simbolizează dragostea și puterea, dar am realizat ca de geaba ești îndrăgostit dacă nu ești mai întâi fericit.

Si astfel sa terminat ora cu un 10 pentru toți.

Alte întrebări interesante