Limba română, întrebare adresată de IonutManea1, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte in care sa îți exprimi opinia despre importanta cunoașterii istoriei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Abcdef231
496
Istoria este o disciplină care cere multă tinere de minte si e în strânsă legătură cu geografia. Ca să o poți învăța fara a te chinui, trebuie să îți placă, sa te atragă ceva astfel încât să citești lecția din plăcere, nu din obligație.

In primul rand, potrivit citatului ,,Un popor care nu își cunoaște istoria e ca un copil care nu își cunoaște mama", este important sa ne cunoaștem macar propria istorie. Să ne gândim ce s-ar putea întâmpla dacă nu ne-am cunoaște nici macar propria istorie. Multe din evenimentele petrecute acum milioane si sute de ani s-ar repeta, si asta doar din lipsa de cunoștințe. Istoria are un beneficiu enorm in ceea ce o privește trecutul căci invatand-o observam greșeli care au distrus viețile a mii de oameni.

In al doilea rând, istoria este si o disciplină pe care daca o îndrăgești ajungi chiar sa fii ,,dependent" in a descoperi cat mai multe secrete ale vieții antice. Trebuie sa ne gândim, că fiecare am avut un membru al familiei care a trăit în acele perioade de crize si războaie si au luptat pentru ca noi sa fim azi liberi. Desigur, istoria este mult mai lunga si complexă decât atât, motiv pentru care trebuie si este minunat sa o studiem.

Si aș putea continua inca mult si bine spunând motive pentru care este bine sa studiem istoria dar cuvintele nu au așa multa valoare precum are fapta in sine așa că spun doar atât, istoria este cea care ne poate împiedica să retrăim trecuturile barbare si totodată, este un univers infinit in care misterul mereu va domni.
Răspuns de Utilizator anonim
266
 Importanta cunoașterii istoriei

  Istoria are un rol foarte important in dezvoltarea oricarei natiuni, deoarece este factorul cel mai important care accelereaza progresul ei.
  Viata fiecarei societati se regaseste in analele istoriei, fiind dovada experientei de dezvoltare a stramosilor, demonstrand ca fara un trecut nu poate exista viitor.
  Istoria este identitatea poporului, reflectand trecutul mai mult sau mai putin glorios, perioadele de cumpana sau succes, necazurile, esecurile sau victoriile repurtate, concretizand experientele acumulate de-a lungul timpului si oferind generatiilor actuale exemple ce pot fi urmate sau nu.
  Lectiile pe care istoria ne invata, au puternice legaturi cu trecutul dar regasindu-se concret si in prezent, fiind hotaratoare pentru un nou mod de trai, mai bun si mai usor, deschizand porti care sa ne permita sa invatam diferenta dintre lucrurile de care trebuie sa ne ferim si cele care merita sa fie pastrate.
Alte întrebări interesante