Limba română, întrebare adresată de Mihaimalureanu123, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150 cuvinte în care sa motivezi apartenenta la specie a fabule Doua Spice de Gheorghe Asachi. Repedeeeeeee!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tiarstabinegheghe
1

Răspuns:

Nu cunosc în tocmai textul și nu îl pot accesa acum. Ai un model de compunere atașat mai sus, îl poți completa.

Anexe:
Răspuns de miruna9189
1

Răspuns:

Fabula este specia genului epic in versuri sau in proza cu caracter alegoric in care autorul transmite o morala prin intermediul unor personaje ,plante s-au lucruri personificate.

In opinia mea,opera literară "......"(spui tilul) de ..... (scri autorul)este ca specie literara fabula,deoarece îndeplinește toate trăsăturile acestui tip de text .

In primul rand,tema textului o constituie satirizarea un defecte omenesti cu scopul de ale îndrepta .

Din punct de vedere structural,textul prezinta o scurta naratiune dialogata,desfasurata linear la care iau parte personaje din lumea ..(animalelor ,obiectelor ,sau plantelor ..spui tu din ce lume face parte si faci si o scurta povestire).

Morale reiese din întâmplări ....(spui tu care este )

In al doilea rand,personajele ilustrează anumite tipuri umane portretele realizandu-se prin caracterizarea directa si indirectă astfel (personajele ...spui tu care sunt ..reprezinta tipul omului....)

Principala figura de stil folosita in text este personificarea cu ajutorul careia sunt atribuite însușiri omenesti....(animalelor ,plantelor sau obiectelor...) (dai exemple de personificari)

Principalul mod de expunere folosit in text este naratiunea care se face la persoana ...(a 3a sau a 2a scri tu la ce persoana este ,daca este la persoana a treia implica un narator obiectiv neimplicat afectiv in delurarea evenimentelor ,si daca este la persoana a 2a implica un narator subiectiv ,neimplicat afectiv in delurarea evenimentelor)

Pe de alta parte ,coordonatele spatio -temporale (adica spatiul si timpul actiuni) sunt clar precizate iar întâmplările dobândesc astfel caracter de generalitate: ..(exemple din text )

In concluzie,toate argumentele prezentate mai sus justifica incadrarea textului suport in genul epic ,specia literara fabula .

Alte întrebări interesante