Limba română, întrebare adresată de mihaelabanatea, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 150 de cuvinte in care sa motivezi aparenta genului epic in textul fram ursul polar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Britney123
29

Fragmentul extras din ,,Fram, ursul polar" de Cezar Petrescu, este o operă epică întru, autorul își transmite în mod indirect ideile, trăirile si sentimentele prin intermediul personajelor. Personajele in acest fragment sunt: Fram, cei doi vânători si puiul lui Traian.

Genul epic cuprinde totalitatea operelor scrise în proză sau versuri, in care, autorul transmite o serie de idei, trăiri si sentimentele prin intermediul acțiunii, al dialogului, săvârșite de personaje si al narațiunii.

Un prim argument îl constituie prezența unei acțiuni desfășurate de personaje, deschiderea cuștii de către Fram si marea uimire a vânătorilor care intră în vorbă cu el despre ideea ce o aveau de a-l transmite la radio.

Al doilea argument este prezenta dialogului, marcat prin liniile de dialog. Dialogul are loc intre cei doi vânători care vorbesc despre ursul Fram cum că ar avea o gândire rațională ,,-As putea sa jur că ursul acesta are o judecată omenească!".

Al treilea argument adus este că, modul predominant este narațiunea ,,Fram înconjura de câteva ori cușca", împletită cu dialogul si descriere ,,Îi așteapta coliba lor de lemn, cu paturi călduroase, cu aparatul de radio.".

In final, cu ajutorul argumentelor aduse mai sus, putem trage concluzia că, opera ,,Fram, ursul polar", de Cezar Petrescu, aparține genului epic.


mihaelabanatea: multumesc
bella9580: is mai multe exemple sau sunt toate împreună?
Alte întrebări interesante